Lammert VinkeLammert Vinke is gekozen tot de nieuwe partijvoorzitter van Algemeen Belang.

Hij neemt daarmee het stokje over van Gertwin Visscher, die volksvertegenwoordiger is geworden in de gemeenteraad van Elburg.

Lammert is 26 jaar en een geboren en getogen Doornspijker. Hij woont sinds kort in de binnenstad van Elburg en is werkzaam in de Informatie Technologie.

Sinds 2010 is Lammert betrokken bij Algemeen Belang, eerst als schaduwfractielid en de daarna ook als bestuurslid. Bij de laatste verkiezingen heeft hij deel uitgemaakt van de verkiezingscommissie en ervoor gezorgd dat de partij zichtbaar is geworden op sociale media.

Lammert hoefde niet lang na te denken over de vraag of hij partijvoorzitter wilde worden. Hij vindt het vooral een hele eer om hiermee aan de slag te gaan. “De partij staat voor principiële, zakelijke en vooral ook voor praktische gemeentepolitiek en dat spreekt mij aan”, geeft Lammert aan. Belangrijke thema’s voor hem zijn: dienstverlening, deregulering en gemeenschapszin. Hij heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging.

Algemeen Belang is blij met de nieuwe voorzitter en heeft alle vertrouwen in een goede en plezierige samenwerking. “Met Lammert Vinke is het ons weer gelukt om de juiste man op de juiste plaats te krijgen”, aldus Gertwin Visscher.