Elburg – Het vrijwilligerscompliment 2021 van de gemeente Elburg is vanmiddag uitgereikt aan Vereniging De Zonnebloem Elburg (en omstreken). Hilda Wijnne, Miep van Enk en Marina Mackaaij hebben namens alle leden van de stichting de prijs in ontvangst genomen. Als Algemeen Belang feliciteren we deze vereniging met haar dames en heren die op bezoek gaan bij de eenzame mensen en andere leden. Agaath de Weerd: ‘’Een vereniging met vrijwilligers om zuinig op te zijn!”

De jury van de jaarlijkse prijs bestond uit enkele dames van St. Wiel, Wethouder Krooneman van de gemeente Elburg, de heer Jan van de Berg (Dorkas) en de raadsleden Han Dickhof (CU) en Agaath de Weerd (Algemeen Belang). Ze waren unaniem van mening dat deze stichting winnaar van de prijs moest worden.

Als onderbouwing werd genoemd: De Zonnebloem is een club mensen die veelal op de achtergrond actief zijn en met hun creatieve ideeën voor veel mensen het verschil maken. In deze donkeren dagen en de lastige coronaregels kan eenzaamheid een thema zijn. Het waren deze dames die bij veel inwoners van onze gemeente toch even een presentje door de deur wisten te doen. Zelfs de activiteiten gingen door en de bingo (voor veel mensen een zeer geliefd spel) werd in een alternatieve vorm aangeboden.  Kortom: Het is een club vrijwilligers die belemmeringen in kansen weten om te zetten en hiermee veel inwoners van onze gemeente weten te vinden.