Op woensdagmiddag 7 maart 2018 heeft ‘Algemeen Belang’ gesproken met de leerlingenraad van ‘het Nuborgh College Oostenlicht’ over de veiligheid op school en in de gemeente Elburg. Het werd een waardevolle bijeenkomst onder het genot van een overheerlijke snack, aldus Gertwin Visscher van Algemeen Belang.

Veiligheid is voor de partij een belangrijk verkiezingsthema, vertelt de Henk Wessel aan de leerlingenraad in een promotiefilmpje. Jongeren zijn belangrijke ogen en oren in de gemeente en de partij ziet mogelijkheden hen veel nadrukkelijker bij de lokale veiligheid te betrekken. In algemene zin voelen de leerlingen zich gelukkig veilig. Wel worden er een aantal ‘unheimische’ plekken aangedragen, waar mogelijke ongewenste gasten rondhangen.  Verder is de verkeersveiligheid een belangrijk item voor de leerlingenraad. Er wordt gesproken over een onveilige fietsroute en over onduidelijke verkeersregels nabij de ronde voor de school.

Suzanne Bruijnes, voorzitter van de Leerlingenraad: ‘Ik zit in de leerlingenraad, omdat ik het belangrijk vind dat alles op school goed is geregeld en wil mij daarvoor inzetten. Agaath de Weerd van Algemeen Belang ziet sterke overeenkomst tussen de Leerlingenraad en het werk dat raadsleden doen; namelijk de inzet voor het algemeen Belang.

De regelgeving rondom het alcoholgebruik onder de jeugd komt aan de orde en bij de vraag wat de gemeente voor jongeren kan doen blijkt er behoefte te zijn aan meer huiskamers voor jongeren om te chillen, zoals ook @Robert’s, een initiatief voor tieners van 12 tot en met 16 jaar om sociale contacten onder jongeren te bevorderen. Mogelijk dat een dergelijke voorziening in de school kan worden ondergebracht, geeft Gert Polinder desgevraagd aan, die de leerlingenraad coacht.