De zondagsopening van de winkels in de vesting heeft in de afgelopen periode zowel voor- als tegenstanders bezig gehouden.

Als Algemeen Belang zijn we van mening dat een 7 x 24 uurs economie niet wenselijk is en zien we de zondag als een bepalende rustdag door God ons geschonken. Een moment voor elkaar en het gezin, een waardevolle dag voor ons als samenleving, ook in Elburg. Even op adem komen. Voor de kleine ondernemer een dag om rust te pakken en niet vanuit het concurrentiebeding 7 dagen elke dag in touw te moeten zijn. Voor de medewerkers in de diverse winkels en bedrijven zodat ze niet verplicht worden om deze rustdag op te offeren.

Veel inwoners en ook winkeliers herkennen zich in de standpunten die zijn ingenomen. Soms vanuit een religieus standpunt, soms omdat één gezamenlijke dag vrij in de week voor iedereen een breed gedragen belang omvat. Andere waren zeer teleurgesteld. En ja, soms ben je het niet met elkaar eens. Toch blijft het voor ons belangrijk om met respect met elkaar om te gaan. Dat zal altijd onze inzet zijn.

De winkels, ook in de Vesting, hebben het moeilijk om diverse redenen. Er liggen al langere tijd ambitieuze plannen waarvoor breed draagvlak is en waarin we zeker iets kunnen betekenen. Denk aan beloopbare winkelstraten zodat ook mensen met een beperking zelfstandig kunnen winkelen. Een toegankelijk en beter verlicht straatbeeld met name in de donkere periode van het jaar. Belangrijke voorwaarden om succesvol te kunnen zijn. Dit is doen wat wel kan. Vinden waar we elkaar wel kunnen vinden. Met elkaar nadenken wat nodig is voor de 6 dagen die overblijven. Daar willen we ons als Algemeen Belang volledig aan verbinden en voor inzetten.