Gemeenteraadsverkiezingen

Op 16 maart 2022 is het weer zover. De gemeenteraadsverkiezingen voor de periode 2022-2026 in de gemeente Elburg. Op deze pagina kunt u de komende periode steeds meer informatie vinden over de aankomende verkiezingen.

Verkiezingsprogramma

Onze kandidaten

1. Henk Wessel

Doornspijk

Henk is onze lijstaanvoerder en heeft de afgelopen jaren bewezen als wethouder daadkrachtig en oplossingsgericht de belangen van onze inwoners te behartigen, zijn stabiele, principiële en zakelijke koers zijn, juist in deze tijd van onrust en hectiek, van groot belang voor de gemeente Elburg en haar haar inwoners. Henk komt zijn afspraken na, is praktisch en staat dicht bij onze burgers.

2. Agaath de Weerd

Elburg

Onze tweede kandidaat is als accountmanager werkzaam bij ZOA in Apeldoorn en zet zich in voor noodhulpprojecten in diverse landen. Mensen die door oorlogen of rampen alles zijn kwijtgeraakt. Agaath is vooral gericht op de mens achter de problemen en zoeken naar wat hij/zij nodig heeft. Ze is trots op de gemeente waar ze is geboren en wil zich verder inzetten voor de diverse kernen als het gaat over ondernemen, bedrijvigheid en veilig wonen.

3. Lennart Oosterloo

't Harde

Onze derde kandidaat voor de aankomende verkiezingen is Lennart. Hij is accountmanager bij de Zorgregio Midden IJssel – Oost Veluwe. Als raadslid houdt Lennart zich bezig met ruimtelijke ontwikkeling, financiën en veiligheid. Ondernemers en agrariërs staan bij hem hoog in het vaandel. In zijn vrije tijd voetbalt hij graag een partijtje bij voetbalclub ESC.

4. Erik Land

Oostendorp

Geboren Oostendorper Erik is de vierde kandidaat op onze lijst. Erik is directeur van de Prinses Beatrixschool in De Glind. Als raadslid is Erik met name actief op het gebied van het sociale domein: Alles rondom werk, participatie en zelfredzaamheid, onderwijs, zorgverleners en ontvangers, jeugd en ouderen heeft zijn interesse. In zijn vrije tijd zingt Erik graag bij Chr. Mannenkoor ’t Harde e.o.

5. Liesbeth ten Have

Elburg

Liesbeth is de vijfde kandidaat op onze kieslijst. Liesbeth werkt bij Tactus Verslavingszorg en focust zich als gemeenteraadslid dan ook vooral op de zorg. Ze is van mening dat de gemeente een belangrijke rol heeft in de ondersteuning van alle inwoners die zorg vragen of verlenen. De komende periode wil ze zich hier graag weer voor inzetten.

6. Ruud Lamberink

Elburg

Ruud staat op de zesde plek van de kieslijst. Ruud werkt op het Nuborgh College Oostenlicht als docent geschiedenis en aardrijkskunde. Sinds vorig jaar loopt hij mee achter de schermen bij Algemeen Belang. Vanuit de schaduwfractie poogt hij zijn steentje bij te dragen aan deze mooie partij. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met voetbal bij de plaatselijke sportclub ESC.

Binnenkort kunt u hier onze volledige kieslijst bekijken.