Elburg – Met gepaste trots (en gebak) presenteert Algemeen Belang Elburg vandaag haar nieuwe logo.

‘In het jaar dat wij bijna 50 jaar bestaan, vonden we het tijd worden voor een opfrisbeurt van ons oude logo, dat inmiddels al meer dan 25 jaar dienstdeed’, zegt Erik Land (27), raadslid van Algemeen Belang: ‘In het jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn we de uitdaging aangegaan om onze merkidentiteit te vernieuwen. Daarom presenteren we een fris, eigentijds en herkenbaar logo, dat nog steeds duidelijk laat zien waar wij voor staan: Een partij met een stabiele, principiële en zakelijke koers. Ik ben trots dat wij vandaag een nieuwe, frisse huisstijl kunnen presenteren, waarin onze partijwaarden naar voren komen.’

‘En een nieuw logo is zeker een reden voor een feestje’, vervolgt raadslid Lennart Oosterloo (32): ‘Daarom voorzien wij vandaag alle bewoners en medewerkers van de verzorgingstehuizen in onze gemeente van een lekker taartje, met daarop ons nieuwe logo’. De taart, die afgelopen vrijdag werd bezorgd, viel goed in de smaak bij de bewoners. Maar liefst 3 lokale bakkers hebben ervoor gezorgd dat iedereen werd voorzien van taart.

Het logo van de partij is volledig opgefrist, maar de handen – die symbool staan voor de samenwerking en het zakelijk karakter van de partij – werden behouden. De blauwe kleuren staan symbool voor stabiliteit en het principiële karakter. ‘Algemeen Belang is de partij met de twee jongste raadsleden. Zij kwamen met het idee voor een verfrissing van de huisstijl’, zegt fractievoorzitter Agaath de Weerd trots: ‘Het resultaat mag er zijn!’.