Elburg – Algemeen Belang heeft in december 2021 een (digitaal) werkbezoek aan de Elburger Sportclub (ESC) gebracht. Tijdens dit werkbezoek werd gesproken over de sportieve ontwikkeling binnen de voetbalvereniging, maar ook over de uitbreidingsplannen van ESC.

ESC is een club vol ambitie. Zo wil de vereniging in 2025 een stabiele 2e klasser zijn, met eigen jeugd als ruggengraat van het eerste elftal. Juist in coronatijd heeft ESC het gepresteerd om fors te groeien. Zelfs zodanig dat er op korte termijn is een vijfde veld noodzakelijk is, zo deelde het bestuur van ESC met de Algemeen Belang fractie. Daarbij kijkt de vereniging verder dan alleen het voetballen: Men wil graag inzetten op Brede Motorische Ontwikkeling van onze kinderen, waarin samenwerken met andere vereniging de basis is.

Erik Land, raadslid van Algemeen Belang: “Mooi om te zien dat ESC een club is vol mensen die hart hebben voor de vereniging. Niet alleen om het spel, maar ook om de gezondheid van de leden en de toekomst van de club!” Algemeen Belang kijkt terug op een leerzaam werkbezoek.