’t Harde / Elburg – Afgelopen week heeft de fractie van Algemeen Belang, samen met belangstellende leden, opnieuw werkbezoeken gebracht aan bedrijven in de gemeente. Dit keer werden de A.Vogeltuin en TimberSteel bezocht.

A.Vogeltuin
Het griepseizoen komt er weer aan. Alle reden om een bezoek te brengen aan het nieuwe bezoekerscentrum van de A.Vogel tuinen op ’t Harde. Het centrum past qua ontwerp helemaal in het landschap. Raadslid Erik Land is onder de indruk: “Wat een prachtig ontworpen, duurzaam gebouw.” In de tuinen zelf worden jaarlijks ruim 50.000 kilo planten en kruiden geoogst. En dat gewoon op de Veluwe bij ’t Harde en Elburg.

De fractie- en bestuursleden hebben het met medewerkers van A.Vogel gehad over het verhaal achter die planten, hoe de planten worden gekweekt en hoe de planten lokaal worden verwerkt tot een A.Vogel-product. Tijdens het bezoek is ook gesproken over de veiligheid van de kruising met de Eperweg (N309), waar de A.Vogeltuinen aan liggen. Dit blijft een gevaarlijk punt. Algemeen Belang blijft zich inzetten voor het veiliger maken van oversteekpunten in de gemeente.

Op de tuinen en in het bezoekerscentrum werken ook clienten van ’s Heeren Loo. ‘De samenwerking met de dagbesteding van ’s Heeren Loo laat zien dat het bedrijf ook een belangrijke maatschappelijke functie vervuld. Dat vinden we heel waardevol!’, zegt raadslid Land.

TimberSteel
Na afloop van het bezoek aan de A-vogel tuinen stond een werkbezoek aan TimberSteel op de agenda. TimberSteel levert onder andere hekwerken, toegangspoorten en schuttingen. De fractie- en bestuursleden werden hartelijk ontvangen aan de Zuiderzeestraatweg Oost in Elburg. De voormalig binnenspeeltuin en manege werd de afgelopen jaren grondig gerenoveerd en voorzien van een strakke, frisse look. Hiermee kan TimberSteel weer jaren vooruit.

Na een korte rondleiding was er ruimte om uitvoerig met elkaar in gesprek te gaan. Herman Dijkhuizen vertelde over de opstartfase van zijn bedrijf en het ondernemen in Elburg. TimberSteel werkt servicegericht en levert kwaliteitsproducten. Qua ondernemerschap een echt voorbeeld voor andere bedrijven! ‘Inspirerend om te horen hoe ondernemerszin en hard werken ook anno 2023 nog worden beloond. Een prachtbedrijf!’, aldus raadslid Lennart Oosterloo.

 

Wilt u ook een bezoek van de fractie van Algemeen Belang om uw bedrijf te laten zien?
Neem dan gerust contact op met een van onze fractieleden.